Virtain Seura ry:n kevätkokous 25.03.2019  Op:n kokoustilassa.

Syyskokouksen puheenjohtajana toimi Vesa Postinen ja sihteerinä Tuija Veija.

Kokouksessa käsiteltiin vuoden 2018 toimintakertomus, sekä tilinpäätökseen liittyvät asiat ja myönnettiin vastuuvapaus tilivelvollisille.  Koska uutta puheenjohtajaehdokasta ei kukaan esittänyt, lupautui Väinö Härkönen jatkamaan Seuran puheenjohtajana. Muissa asioissa puheenjohtaja toi esille johtokunnassa juuri esillä olleen – Hannu Hämeen kotimökin kunnotus halun Virtain keskustassa.  Asia etenee kevään aikana.

******************

Virtain Seura ry:n johtokunnan kokous 31.01.2019  Pohjois-Hämeen Op-Kiinteistökeskus Oy:n kokoustilassa.

Seuran varapuheenjohtajana jatkaa Martti Mäntynen ja sihteerinä Riitta Kammonen.  Rahastonhoitajaksi nimitettiin Tuija Veija.  Seuran kevätkokokous pidetään Op:n kokoustilassa maan. 25.03 klo 18.00.

******************

Virtain Seura ry:n syyskokous 26.11.2018  Op:n kokoustilassa.

Syyskokouksen puh.johtajana toimi Pekka Jussila ja sihteerinä Tuija Veija.

Kokous valitsi vuodelle 2019,  Seuran puheenjohtajana jatkamaan Väinö Härkösen.   Härkönen toivoi kuitenkin keskustelua jatkossa – uuden puheenjohtajan etsimisestä.  Erovuoroiset johtokunnan jäsenet valittiin uudelleen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi, joten johtokunnassa ei tapahtunut muutoksia.  Toiminnan tarkastajina jatkavat, Pekka Jussila ja Simo Tanhua.

******************

Seuran johtokunta kokoontui 17.5.  Rasintuvassa Vaskivedellä.

Pääasiana oli mm. vuoden 2018  Virtain Joulu -lehden toimittaminen, tuleva kotiseuturetki ym. kesällä tapahtuvat asiat.

Kiertävä  KUVAKANSIO on valmistunut

Jaana Kallio ja Aila Sipilä ovat laatineet Virtain Seura ry:n kustantamana edm. kansion, joka on tarkoitettu lainattavaksi hoitolaitoksiin, tilaisuuksiin, kouluihin jne.  Kansiossa on 33 laminoitua valokuvaa arkisesta elämästä ja erityisesti ns. naisten töistä.

clikkaa>   Kertomus kansion sisällöstä

******************

Virtain Seuran johtokunta kokoontui 29.1.2018 vuoden ensimmäistä kertaa.  Kokous valitsi Seuran varapuheenjohtajana jatkamaan Martti Mäntysen ja sihteerinä Riitta Kammosen. Kokouksessa käsiteltiin lisäksi vuoden 2017 toimintakertomus, sekä tilinpäätösasiat.  Myös seuraavan Virtain Joulu -lehden kokoonpanijoista keskusteltiin alustavasti.

******************

Puh.johtaja Väinö Härkönen Virtain Seurasta ja Sanna Kangas Virtain Kaupugin edustajana laskivat seppeleen Karjalaan jääneiden vainajien muistolle Suomen 100 -vuotispäivän tilaisuudessa  06.12.2017

*******************

Virtain Seura ry:n syyskokous 29.11.2017 valitsi vuodelle 2018,  Seuran puheenjohtajana jatkamaan Väinö Härkösen.  Erovuoroisena poisjääneen Eira Siltasen tilalle kokous valitsi Tuija Veijan Kurjenkylästä.  Toiminnan tarkastajina jatkavat, Pekka Jussila ja Simo Tanhua.

********************

Virtain Seura oli tukemassa Liedenpohjan Wanhanperinteen päivän ja Elomarkkinoiden järjestämistä.  Seuran jäseniä  oli mukana myös päivän talkootöissä 19.8.2017

Raimo Pirhonen ja Keijo Kaleva punamullan keittopuuhissa.

Kopantekijä Kuortaneelta

Liedenpohjan

koulun ja museon

ympäristössä

heräsi monenlainen

perinnetyö

elämään

******************************

I.K. Inhan muistomerkin kukitus Torisevalla 2.7.2017, kotiseuturetken yhteydesssä.  Samana päivänä Riitta ja Martti laskivat kukat kirkkomaalla Armid Sandbergin, Martti Kitusen ja Inha Lusinan muistomerkeille.

Virtain Seura ry muisti 8.6.2017 ansiomerkillä pitkään toiminnassa olleita kotiseututyön tekijöitä. Tilaisuus pidettiin Virtain Perinnekylässä, Rajalahden talomuseon tuvassa.  Ansiomerkit luovutti Suomen Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo.

Kuva: Tuija Veija

Aseveli-muistomerkille, Ohtolassa, kukkakimpun 4.6 kävivät laskemassaVirtain Seuran puolesta varapj. Martti Mäntynen ja sihteeri Riitta Kammonen.

2016

Virtain seura muisti merkkipäivän johdosta entistä puheenjohtajaansa Martti Mäntystä, kuvassa myös puheenjohtaja Väinö Härkönen ja sihteeri Riitta Kammonen.

Virtain seura ja Virtain sotaveteraanit hoitivat 14.5 ja 17.5 sotaveteraanien ja Virtain seurakunnan poistettaviksi merkittyjä hautakiviä noin 60 kpl talkoovoimin.