Valokuvakilpailu virtolaisesta luonnosta

Helimäen ”Laulujoutsen” voitti kuvakisan
Virtain Seuran valokuvakilpailu 2020 keräsi kuvia 38 osallistujalta, yhteensä noin sata kappaletta.
Ensimmäisen palkinnon kilpailussa voitti Jussi Helimäen otos ”Laulujoutsen”, joka on kuvattu
Herraskylässä. Kunniamaininnat saivat Tuomo Saarinen ja Ville Ylinen. Kuva: Jussi Helimäki

Valokuvakilpailu virtolaisesta luonnosta
Virtain Seura järjesti heinäkuun aikana valokuvakilpailun, johon voi osallistua kuka tahansa tallentamalla virtolaista luontoa valokuviin.
– Virtain kaunis luonto kannustaa valokuvaamaan. Ikuistettavaa löytyy vaikka millä mitalla, huomioi Virtain Seuran varapuheenjohtaja Juha Kallio.
Idea valokuvakilpailusta syntyi Virtain Joulun toimituskunnan palaverissa. Perinteisen joululehden sivuilla on ollut runsaasti valokuvia Virroilla vuoden aikana järjestetyistä tapahtumista, mutta poikkeusolojen vuoksi tapahtumia on ollut normaalia vähemmän.
– Kuvakilpailun voittajaksi päästäkseen ei välttämättä tarvitse kuvata kauneinta luontoa, eikä kuvan tarvitse olla teknisesti täydellinen, vaan voitto voi irrota myös uudenlaisella näkökulmalla kilpailun aiheeseen.